Хирон е показалецът, който сочи към сродните души

Posted on Posted in Астрология на Любовта, Мейджай Астрология

Астрологичните показатели за сродни души – Пепеляшкови Свръзки, Свръзки Сродни души и Геометрия Сродни души

Може би най-фундаменталното откритие на Мейджай Астрологията е символизма на Хирон, който драстично се различава от символизма, присъден от традиционната астрология. Мейджай Астрологията проучи стотици хиляди карти на двойки и откри, че всеки от нас е най-вероятно да се влюби и сключи брак с някого, чийто Хирон е позициониран на определени места в небето. Хирон е астрологичният ключ към любовта и брака и анализирайки неговите аспекти с планети от картата на партньора, може да се прецени дали сте сродни души, има ли шанс между вас да се развие истинска любов и да искате да създадете семейство.

На края на статията ще бъдат добавяни периодично линкове с примери с известни двойки. Известните личности са идеални за демонстрация, тъй като техните рождени данни не могат да бъдат нагаждани за целите на каквото и да е твърдение. Те могат да бъдат проверени от всеки, събитията в живота им също са публично достояние.

Хирон в наталната карта на всеки индивид, в аспект с ключови планети от наталната карта на друг индивид, ще покаже значителна чувствителност и реактивност на Хироновата личност (чийто Хирон участва в интер-аспекта) спрямо другия човек. В зависимост от аспекта – дали е подсилване или сблъсък, два типа реакция е най-вероятно да се проявят:

Свръзка (съвпад, паралел, тригон, куинконкс и контра-паралел, всеки интер-аспект в Зодиак 7) – чувство на изключително романтично привличане и хармония, сякаш сте се познавали цял живот (в други животи?), сякаш това е Той/Тя.

Сблъсък (квадрат, опозиция) – силно първоначално привличане, последвано от безразличие, отблъскване, чувство, че нещо не е наред (всяко от изброените в зависимост от планетата в интер-аспект с Хирон.

сродни души

Пепеляшкови Свръзки

Свръзките на Хирон със Слънце, Земя (в хелио), Луна (при известен час на раждане), Венера, Юпитер, Нептун и Плутон са наречени Пепеляшкови Свръзки и са един от най-важните фактори, показващи възможно възникване на важна романтична история. Те са сред най-често срещаните в Комбинираните Карти на влюбени двойки. Свръзката Марс-Хирон, макар да не е Пепеляшкова, е намирана почти толкова често в картите на брачни двойки, затова е наречена от Мейджай Асоциацията Брачна Свръзка. Тя създава достатъчна доза романтично и сексуално привличане, така че двамата да поискат да се обвържат в брак и да имат деца. Все пак, тази Свръзка не е равна по сила на Пепеляшкова Свръзка, нито е равна на Сексуална Свръзка, но ефектът ѝ надживява повечето Сексуални Свръзки, заради романтичното привличане, пораждано от Хирон.

Средностатистическата двойка има 3 Пепеляшкови Свръзки. За висок брой се счита, ако двама партньори имат в Комбинираната си Карта 6 или повече Пепеляшкови Свръзки.

Пепеляшкови Свръзки в зодиак 12
Пепеляшкови Свръзки в гео/хелио измерението на зодиак 12
Пепеляшкови Свръзки в деклинациите или ширините
Пепеляшкови Свръзки в деклинациите/ширините
Пепеляшкови Свръзки в зодиак 7
Пепеляшкови Свръзки в гео/хелио измерението на зодиак 7

Сблъсъци Сродни Души

Сблъсъци Сродни ДушиСблъсъците на Хирон показват, че двамата партньори са на различна дължина на вълната в романтично отношение и обикновено са знак, че двамата не са сродни души. Най-тежкият от всички сблъсъци на Хирон, е този със Сатурн, наречен Сблъсък на Разбито сърце. Класическият Сблъсък Разбито сърце е формиран от сблъсък между Хирон и Сатурн, Сатурн/Хирон или Сатурн/Юпитер мидпойнтите. Сблъсъкът на Хирон със Сатурн/Юпитер мидпойнтът може да доведе до невероятна сърдечна мъка и да докарат до полуда Хироновата личност (тази, чийто Хирон участва в сблъсъка).

Кликнете на картинката вляво, за да я видите в оригинален размер.

Средностатистическата двойка има 0 или 1 Сблъсък Сродни Души. За висок брой се счита, ако двама партньори имат в Комбинираната си Карта 2 или повече Сблъсъка Сродни Души.

Свръзки Сродни Души

Въпреки, че Пепеляшковите Свръзки са едни от най-често откриваните в картите на дълготрайни партньори, друг фактор е още по-важен за това невероятно силно чувство да искате да се обвържете с този и точно с този човек, да искате да го заявите пред целия свят и да искате да имате семейство и деца заедно. Това са Романтичните Супер Свръзки (термин на Мейджай Астрологията), наречени в синастриите, предлагани в този сайт, Свръзки Сродни Души. Това са планетарни геометрии от минимум три планети на двамата партньори, всяка от които е в аспект с останалите. Задължителни условия, за да бъдат наречени Романтични Супер Свръзки/Свръзки Сродни души, са:

Една от планетите в комбинацията задължително трябва да е Хирон

Хирон трябва да прави поне една свръзка с планета на партньора, в рамките на тази конфигурация. Другите аспекти може да са всякакви, дори сблъсъци.

Всяка от планетите трябва да е различна. Пример: Хирон в свръзка с Нептун, в аспект с другия Нептун, не е Романтична Супер Сръзка. Дублиране на планети може да има само ако това правило е изпълнено, тоест, четвърта и т. н. планета може да се дублира (да участва примерно Слънцето и на двамата), но само ако вече има три различни планети и към тях се добавя друга, идентична на някоя от първите три.

Кликнете на картинката вляво, за да я видите в оригинален размер.

Кликнете на картинката вдясно, за да я видите в оригинален размер.

Не могат да участват астероиди (Юнона, Палада и т.н.), макар че статистиката показва, че Веста също участва в Хиронови планетарни конфигурации при много случаи на обвързани двойки.

Силата на Романтичните Супер Свръзки може да варира значително, в зависимост от това кои планети участват и какви аспекти формират. Има рейтинг, установен от Мейджай Асоциацията, който помага да се оцени важността на планетата в Романтичната Супер Свръзка. Типично изключително благотворни са Венера и Нептун (Романтични Планети като Хирон), Юпитер (Големият Благодетел), Слънцето, Земята и Луната също са полезни в РСС (съкращение за Романтична Супер Свръзка), Веста (неофициално, но е включвана в синастриите на този сайт, заради силния нюанс на загриженост и безкористно приятелство, които внася в отношенията).

Плутон е полезен, но може да доведе до обсебвания и връзка, в която фокус са успехът и властта.

Марс дори при хармонични интер-аспекти винаги е знак за някаква форма на надпревара, което може да е стресиращо, а сблъсъците му са сигурен знак за антагонизъм и отслабват Свръзките Сродни души.

Уран, символизиращ импулса за независимост също подкопава РСС, тъй като стремежа за запазване на лично пространство на всяка цена може да е обезсърчаващ за по-прилепчиви партньори. Уран в Романтичните Супер Свръзки е сигурен знак за приливи и отливи в отношенията, това може да е вълнуващо в началото, но в дългосрочен план може да доведе до желание за нови авантюри и търсене на по-зелени пасбища.

Сатурн е най-отслабващият фактор, тъй като той носи контрол и този, който разполага с контрола (човекът, Сатурн участва в интер-аспекта), неминуемо се чувства изкушен да се възползва, дори това да е в името на доброто на двойката или партньора. Работата е там, че едва ли има достатъчно зрял емоционално и духовно индивид, който е състояние да прецени кое наистина е за добро и оказването на натиск върху другия човек може да не бъде прието меко казано, радушно. Затова Сатурн в Романтичните Супер Свръзки е по-скоро задушаващ.

Ако единствената свръзка на Хирон в трипланетна конфигурация, е със Сатурн на другия партньор, това не е Хиронова, а Сатурнова свръзка, така че това не е Романтична Супер Свръзка. Тази Супер Свръзка (така се нарича конфигурация от които и да е три планети на партньорите, включително астрероиди, във взаимни аспекти) може да върже двама души за дълго време заедно, защото Свръзката Сатурн-Хирон е една от най-силните Каптивации. Така Сатурновата личност ще бъде Траперът, а Хироновата личност – Каптираният, който е готов почти на всичко за своята половинка, без да си дава сметка, че нормално не би позволил такава степен на контрол.

Средностатистическата двойка има 3 Свръзки Сродни Души. За висок брой се счита, ако двама партньори имат в Комбинираната си Карта 5 или повече Свръзки Сродни Души.

Има една особеност при Свръзките Сродни души. Партньорът, чийто Хирон участва в конфигурацията, има чувството, че другият може да е негова сродна душа. Ако Хирон на другия партньор не участва в нито една Свръзка Сродни души, този човек вероятно няма да споделя чувствата на първия или ще има усещането, че нещо с връзката не е наред. Желателно е Хирон на всеки от двамата да участва в поне една Свръзка Сродни души, за да е споделена любовта. Колкото повече са Свръзките Сродни души, толкова по-голям е шансът двамата да са сродни души и помежду им да се развие истинска любов. Но дори и една Свръзка Сродни души може да се окаже достатъчна, за да сключи двойката брак.

В средностатистическата двойка човек е Хироновата личност в 1-2 Свръзки Сродни Души. За висок брой се счита, ако човек е Хироновата личност в 3 или повече Свръзки Сродни Души.

Геометрии Сродни Души

Фактор № 1 за определяне вероятността двама да са сродни души, е планетарната геометрия.

Геометрия Сродни Души Зодиак 12
Геометрия Сродни Души Зодиак 12
Геометрия Сродни Души Зодиак 12
Геометрия Сродни Души Зодиак 12
Геометрия Сродни Души Зодиак 7
Геометрия Сродни Души Зодиак 7

Симетричните Планетарни Геометрии са най-надеждният показател.  Казано накратко, това са Свръзки Сродни Души, които имат симетрична форма. Това са всички такива конфигурации в гео и хелио дължините (колелата със зодиакалните знаци), както и всякакви, дори несиметрични планетарни конфигурации в Зодиак 7.

Средностатистическата двойка има 2 Геометрии Сродни Души. За висок брой се счита, ако двама партньори имат в Комбинираната си Карта 4 или повече Геометрии Сродни Души. Вероятността двама души да са сродни души може да е висока дори да имат 1 Геометрия Сродни Души, ако аспектите в нея са изключително точни и/или участва висок брой планети. Колкото повече фактори са изпълнени, толкова по-висок е шансът двама души да сродни души. Дори да откриете, че имате с вашата половинка изключително силни показатели за сродни души, това още не гарантира „И заживели щастливо”. Общата тежест на Сблъсъците в синастрията ще покаже накъде ще наклонят везните, както и редица други показатели, един от които е съотношението Хиронови/Юнонови свръзки. Докато първите са показател за истинска любов, сродни души и желание, дори изпитване на необходимост да се свържете официално с този човек и да създадете семейство, Юноновите свръзки са показател за много неустоимо сексуално привличане, примесено с голяма доза илюзия за отсрещния човек, която може да трае дълго или кратко, пак в зависимост от други фактори. Юнона е антипод на истинската любов, защото символизира привличането без обвързване и ако Юноновите свръзки са Фокусни ,бивайки по-точни, повече или, чрез участие във Фокусни Геометрии, формирани от двете натални карти, малко вероятно е да се развие истинска любовна история, и силно вероятно отношенията да се основават на секс и илюзии. Както при всички илюзии, когато булото на заклинанието на Юнона падне, разочарованието е неминуемо, а това най-често води до форма на разбито сърце за някой от двамата, обикновено за изоставения.

В случай, че Хироновите и Юноновите свръзки си оспорват първенството в синастрията, най-вероятният сценарий е дълготрайно съжителство, дори за цял живот и да имат деца, но без сключване на брак. Юнона пречи да се стигне до брак – помните ли – без ангажименти! Хирон все пак създава нужното романтично привличане и спойка, което държи двамата заедно, макар и без брак. Но изразът: „какво значи някакъв подпис, и така сме си добре!” е продиктуван от Юнона, не от Хирон! Хирон дава непреодолимо желание да узаконите връзката си, Юнона дава непреодолимо желание за секс и нежелание за ангажименти.

Не е наложително да знаете часа на раждане на човек, за да разберете каква е вашата съвместимост с него и дали той е ваша сродна душа или сърцеразбивач. Мейджай астрологията е единствената астрология, която ви дава шанса да правите точни прогнози и интерпретации на натални карти и синастрични карти без известен час на раждане, защото тя разчита само на планетарните аспекти. Традиционната астрология е напълно зависима от часа на раждане, защото разчита твърде много на астрологичните домове, които в Мейджай астрологията не се взимат предвид изобщо и въпреки това, анализите са изключително точни и полезни. 

В поредица от статии, Астрошайн представя синастрии на известни дългогодишни двойки, като илюстрация за значението на Хирон и неговите аспекти и конфигурации в отношенията.

Том Ханкс и Рита Уилсън

Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик

Дензъл и Паулета Уошингтън

Мерил Стрийп и Дон Гъмър

Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *