Как Мейджай Астролозите определят благоприятните и неблагоприятните периоди в универсалния хороскоп-календар

Posted on Posted in Мейджай Астрология

Защо някои месеци биват определяни от Мейджай Асоциацията като неподходящи за започване на важни нови начинания, а други за добри месеци, в универсално отношение, тоест, за всички хора?

Причините са няколко:

  • Бавни транзити, които траят много време, някои повече от месец
  • Планетарни Геометрии – няколко планети във взаимни аспекти, които също се задържат дълго
  • Кратки транзити
  • Краткотрайни планетарни геометрии

Тези фактори съвкупно се отразяват на вдеки отделен ден и на месеца като цяло, в зависимост от това дали преобладават турбулентни или благотворни аспекти и Планетарни Геометрии.

На който не му се чете, ето краткия вариант:

КРАТЪК ВАРИАНТ
Универсални Благотворни транзити и Геометрии = благотворен период за сферите от живота, управлявани от участващите планети

Универсални Турбулентни транзити и Геометрии = неблагоприятен период за сферите от живота, управлявани от участващите планети

При определен като цяло за неблагоприятен месец в универсално отношение:

Краткотрайните транзити и геометрии и последните дни на дълготрайните такива, определят най-малко лошите и най-лошите дни в месеца.

При определен като цяло за благоприятен месец в универсално отношение:

Краткотрайните транзити и геометрии определят най-добрите и най-лошите дни в месеца.

Всеки транзит, който прави пик в определен ден, ще действа най-силно и ще оцветява този ден със своето влияние, благотворно или неблагоприятно. Другите транзити ще действат по-скоро като задни планове, като най-слабо ще действат тези, които ще направят пик след най-дълго време. Това важи за всички и всичко на Земята, но в различна степен.

Тук се включват личните транзити.

Не започвайте нищо по време на лоши лични транзити, защото рискът да претърпите провал е много голям.

Изчаквайте периоди, в които имате множество благоприятни транзити, за да увеличите многократно шанса си за успех и извличане на максимална изгода от новото начинание.

За да имате едновременно начинанието и самите вие успех, избирайте дни, в които универсалните планетарни аспекти са благотворни и имате множество благотворни лични транзити.

 

За тези, които искат да знаят повече:

Има месеци, в които дълготрайни транзити – аспекти между две бавно движещи се планети, оказват влияние върху живота на Земята. Всеки транзит има две части – слабо време и силно време. Дори в слабото си време, той действа, но най-силно се усеща, когато е близо до своя пик, тоест, когато аспектът стане точен. Веднага след като стане точен, аспектът се разпада и спира да действа.

Планетарните Геометрии се формират, когато към две планети, които вече правят взаимен аспект, се включи трета, която прави аспект и с двете. Това усилва влиянието на другите две планети, а всяка модифицира влиянието на другите две, за добро или лошо, в зависимост от това дали аспектите са хармонични или турбулентни. Планетарните Геометрии стават още по-силни, когато в тях участват повече планети.

Кратките транзити показват в принципно добър или лош месец, дните, в които за една или друга сфера има допълнителна звездна подкрепа или спънки.

Краткотрайните Планетарни Геометрии действат на същия принцип, но всяка планетарна геометрия е по-мощна от единичен транзит.

Ако планетарните транзити или геометрии са като цяло с позитивно действие, периодът в общи линии е благоприятен. Но благоприятен не означава за всичко и всички. Всяка планета има някаква сфера на влияние. Участващите в благотворния транзит или геометрия планети показват кои са областите, в които благотворното влияние ще се усеща. Небесните тела имат влияние върху повече от една сфери и познавайки кои са те, може да се предвиди кои области от живота ще бъдат засегнати от влиянието на единичен планетарен аспект  транзит или съвкупност от такива – Планетарна Геометрия.

астро-хороскоп-транзити

Ако ти, читателю, имаш лични транзити, които също са благотворни за същите сфери от живота, това е времето, в което да действаш, за да осъществиш плановете си и да береш плодовете на труда си.

`empty line for articles

астро-хороскоп-транзити

Ако твоите лични транзити показват лоши времена, а ти все пак започнеш нещо важно, защото универсалните (действащите на всички хора) транзити подкрепят начинания в съответната област:
Универсалните аспекти наистина ще подкрепят начинанието и има голям шанс то да се развие добре и да има успех само по себе си.
Личните ти неблагоприятни транзити ще ти попречат да се облагодетелстваш от успеха на начинанието, защото дори когато са приключили, те продължават да живеят и да ти действат. Как? Със запечатването на планетарните аспекти за деня в някакво начинание, ние ги превръщаме в негови рождени аспекти, формиращи неговата натална (рождена) астро карта, по същия начин, по който това се случва в момента на раждане на човек. Същите тези планети, които формират аспекти в наталната карта на начинанието, са правили турбулентни транзити към нашата натална карта. Те сега ни действат под формата на Турбулентни интер-аспекти, налични Сблъсъци, в синастрията на нашата натална карта и наталната карта на начинанието. Пример за такъв случай е основаването на Apple от Стив Джобс. Фирмата е създадена в ден, чиито планетарни аспекти подкрепят развитието и успеха на бизнеса, но някои турбулентни интер-аспекти на нейната карта, с наталната карта на Стив Джобс, показват вероятност от провал за него. Това се случва, когато човек, на когото Джобс има голямо доверие, предлага на борда на директорите основателят на фирмата да бъде свален от поста Изпълнителен Директор (CEO). По-късно Джобс се връща в Apple, но този път има страхотен личен транзит, който не само му помага да си върне каквото е създал, но и да се нареди в челните позиции на списъка на най-богатите милиардери. Ето защо е важно да се избира ден, подходящ както в универсално, така и в лично отношение.

Ако планетарните транзити или геометрии са като цяло с негативно действие, периодът в общи линии е неблагоприятен. Пак символизма на участващите планети ще покаже кои ще са най-засегнатите области.

астро-хороскоп-транзити

Ако ти, читателю, имаш множество благоприятни лични транзити в такъв неблагоприятен в универсално отношение период:

Най-вероятно, начинание, започнато от теб в такъв период, няма да има благоприятно развитие и дори може да претърпи провал. Поради благоприятните ти лични транзити обаче, много е вероятно да не претърпиш почти никакви или никакви загуби и все пак да успееш да извлечеш облаги от започнатото, какъвто и да е неговият край. Струва ли си да започваш нещо, което няма да има добър край, но все пак да те облагодетелства? Това си решаваш ти. Ако целите ти не са били насочени към нещо, което да има дълъг живот, може би ще предпочетеш да рискуваш, но все пак се запознай добре с личните си транзити, за да не се окаже, че има подводни камъни.

астро-хороскоп-транзити

Ако ти читателю, имаш Турбулентни Лични транзити, в определен като цяло за неблагоприятен период в универсално отношение:

Това е най-лошият вариант за започване на каквото и да е начинание, защото рискът от провал на всички нива, е гигантски. За каквито и усложнения да си подготвен, нещата няма да се развият според плановете ти. Ще намерят всяка пролука и цепнатина в плана ти и ще нахлуят с трясък оттам, ако не намерят такава, ще блъскат, докато създадат цепнатина и пак ще влязат – дали с гръм и трясък, дали с бавна ерозия, но това ще стане и окончателно ще направят плановете и подготовката ти на пух и прах. Не вярваш? Прочети статистики за печеливши и провалили се бизнеси, бракове, каквото се сетиш. И най-вече, пробвай да започнеш нещо в период, с лоши универсални и лоши лични транзити, за да се увериш.

Съществен фактор за определяне доколко добър е един ден, според универсалните планетарни аспекти, са прогресиите. За тяхната решаваща роля ще стане въпрос в друга публикация.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *