Популярна астрология срещу Мейджай Астрология

Posted on Posted in Мейджай Астрология

Мейджай астрология срещу популярна астрология

Популярната астрология се използва постулати, много от които Аристотел е въвел навремето, а оттогава, до ден днешен, в популярната астрология почти няма промяна. Никой не прави мащабни статистически проучвания, никой не може да каже как така, астрологията, която не може да направи карта без известен час на раждане, е стигнала до изводи през вековете, базирайки се изключително само на планетарни положения, които се изчисляват и знаят ИМЕННО при точен час на раждане. Откъде са разполагали с толкова много хора с известен час на раждане, като часовниците са били неточни – точното атомно време е въведено едва отскоро (след 1956 г.)? Как са решавали точно кой момент от часа на раждане е именно моментът на раждане – когато се подаде главата на бебето, когато излезе главата на бебето, когато излезе цялото бебе, когато поеме първа глътка въздух – кой от тези етапи е МОМЕНТ НА РАЖДАНЕ? От единия до другия етап понякога минават много минути и това има значение за построяване на домовете! До ден днешен няма единодушно приет момент за момент на раждане.

Има дузина системи за построяване на домове.  При всяка от тях размерът на домовете варира и ваша планета или планети, могат да попаднат от един дом в друг, според това коя система се използва.

Всичко се върти около тези домове и всяко отклонение от точния час на раждане може да промени чувствително интерпретацията на картата.

Как са изследвали стотици хиляди хороскопи с точен час на раждане през вековете, като са нямали точно време, единно мнение по въпроса кой е моментът на раждане и е нямало регистри с точен час на раждането?!

В наше време, медицинският картон не винаги се попълва непосредствено след раждането, понякога минава повече от час, докато акушерката или медицинската сестра се освободят и попълнят данните, вписвайки по памет часа и закръгляйки неизвестно с колко.

Родилките са твърде заети с други грижи или са под упойка, по време на родилните контракции и накрая са напълно изтощени, а мозъкът им останал без капчица гориво, за да работи правилно.

Никаква статистика не може да се направи дори днес, на база на достатъчен брой известни часове на раждане.

Популярната астрология се базира на астрологията, която са ползвали Вавилонците, но тогава не е имало домове, планети в зодиакални знаци, въпреки че именно те са разделили колелото на 12 сектора. Откритията на Вавилонците, ако изобщо са техни, а не на друга цивилизация, са във връзка с кратните на 30 градуса аспекти и за удобство са разделили колелото на 12 сектора, от по 30 градуса всеки и са им дали име, но няма останали сведения от тях за Слънце в Овен или Лъв, а за планетарни аспекти и планетарни геометрии, същите, които ползва днес и популярната астрология, но ги оставя на края на опашката по важност.

Първият Крал на Англия е коронясан на ден със Слънце тригон Юпитер, а не на Слънце в Лъв или пети дом!

Популярната астрология плаши хората с ретроградни планети, но не казва на същите хора, че най-благотворният аспект от времето на Вавилонците – Слънце тригон Юпитер, който самата тя признава за благотворен днес, се случва САМО когато Юпитер е РЕТРОГРАДЕН!

Ретроградните планети сами по себе си не са зло! Само ако формират негативни транзити, те са злотворни, а по-злотворното влияние на такъв аспект се дължи на това, че планетите при ретроградно движение са по-бавни и аспектите, които формират, траят повече време! За сметка на това, хармоничните аспекти на ретроградните планети, като изключим Сатурновите Планети (те са злотворни при всеки аспект), траят повече време и създават повече благини!

Не се страхувайте, когато ви плашат с ретрограден Меркурий или ретроградна Венера, или ретрограден Марс!

Те не са вредни!

Бъдете много внимателни обаче при транзити към вашата карта, които са от Сатурн и неговите средни точки; и от Турбулентни Геометрии, създадени при транзити пак към вашата натална карта, каквито са Тао-квадратът и Големият Кръст. Те могат да ви създадат сериозни неприятности и вреди, от които да ви е трудно да се съвземете дълго време. Ето един пример за необосноваността на популярната астрология: Известно ли ви е, че астрологията каквато познавате днес, в своята същина е развита от Аристотел и популяризирана от неговата школа?

Популярна Астрология срещу Мейджай Астрология

Аристотел твърдял, че ако две тела с различна маса бъдат хвърлени едновременно отвисоко, ще паднат в различно време на земята, като по-тежкото ще падне по-бързо.

Дали заради физическа леност, присъща на гърците или по други причини, Аристотел не е подложил на проверка твърдението си.

Галилео Галилей си е направил труда да изкачи Наклонената Кула в Пиза (почти 300 стъпала) и е пуснал две тела да падат едновременно. Телата били с различна маса, но се приземили ЗАЕДНО на Земята. Така Галилей е доказал, с практически експеримент, че всички тела, без значение от тяхната маса, имат еднакво ускорение, под влияние на гравитацията и падат еднакво бързо. Само много леки тела, чиято маса не може да преодолее съпротивлението на въздуха, падат с различно ускорение. Такива са например перушинките или лист хартия.

Излиза, че Аристотел си е измислил и твърдял поне едно „откритие“, без да подложи правдоподобността му на проверка!

Астрологията днес е в общи линии същата, каквато е практикувал той и неговата школа!

Почива на непроверени твърдения.

Здравият разум трябва да подскаже, че при толкова слабости в основата ù, като

  1. КОЙ ТОЧНО Е МОМЕНТЪТ НА РАЖДАНЕ,
  2. ЛИПСА НА АТОМНО ВРЕМЕ (до 1956 г.),
  3. ЛИПСА НА ГОЛЯМ БРОЙ ХОРОСКОПИ С ТОЧНО ВРЕМЕ НА РАЖДАНЕ (поради липса на регистри и липса на яснота по първите две точки)

Популярната астрология няма как статистически да докаже коректността на домовите си системи (около дузина системи за построяване на домове, не една!)

Нито на положенията на планетите по знак и дом, особено на бързите и особено на Луната, която има толкова важно значение за интерпретациите в популярната астрология

Не може да бъде доказано, че Асцендентът, като куспида (връх) на първи дом и променяйки позицията си много бързо, изобщо има някакво значение, още по-малко какво, поради липса на достатъчно голям брой карти с известен час на раждане. Всичко опира до часът на раждане, който е разтегливо понятие в поне два аспекта и не може да се прави корекция със задна дата, тоест, не може да се знае през вековете, колкото карти с известен час на раждане е имало, на какво основание се базират именно на посочения час на раждане.

Каква статистика в такъв случай може да извади популярната астрология, в подкрепа на постулатите си?

Всяка статистика, правена някога, също се базира на карти с астрологични домове и положенията на планетите в тях и в знаците.

Това означава, че статистиката е неефикасна и некоректна, защото се базира на разтегливото понятие час на раждане!

Никой, освен Мейджай Астролозите, не се е сетил да погледне различно, а то е толкова просто, достатъчно е да си припомним какво са оставили Вавилонците – Планетарните Аспекти и Планетарните Геометрии.

Днес, в ерата на компютрите и интернет, лесно и бързо може да се направи мащабно проучване, да се търсят закономерности, които не зависят от часа на раждане и могат да се прилагат за всеки човек и всяко събитие, ако действат постоянно, последователно.

Мейджай Астролозите са развили това, което са оставили Вавилонците и са го обогатили след откриването на нови небесни тела и нови влияния.

Докато популярната астрология си остава средство за запълване на времето, Мейджай Астрологията се развива като наука, защото ползва научен подход и безпристрастност и вместо да си затваря очите,когато нещо не действа, продължава напред и търси това, което действа.

Статистическите проучвания, които Мейджай Асоциацията провежда постоянно, не ползват карти с известен час на раждане, а карти, построени за обедно време. Проучват се планетарните аспекти, които се запазват през целия ден и няма да компрометират интерпретацията, както и планетарните геометрии, които също се запазват през целия ден. Принципите, които са открити, са ефикасни при всякакви карти, а проучваните карти са стотици хиляди!

Не пренебрегват нито едно новооткрито от астрономите тяло и не отхвърлят, нито приемат нищо, докато не го подложат на дълго проучване: работи ли последователно, при всякакви карти.

Мейджай Асоциацията е открила, че Сатурн се проявява различно в натални (рождени) карти на хора и в натални карти на събития и оборва Сатурновия Ревизионизъм в популярната астрология, който се шири от няколко десетилетия и твърди, че Сатурн е учителят и е полезен, защото води до духовно израстване.

Сатурн, точно както твърдят Вавилонците е символ на трагедии, лош късмет, препятствия, посредственост, лъжи и измами. В картите на събития, Сатурн никога не е предвестник на нещо добро. В картите на личности, Сатурн е символ на контрол и самоконтрол. Поради един много съществен фактор, свободната воля, в картата на човек Сатурн ще се изявява в зависимост от еволюционното развитие на  личността. Способността да се упражнява контрол може да бъде използвана за постигане както на висши идеали, така и за преследване на тъмни цели.

От друга страна, Юпитер, Големият Благодетел, наречен така пак от Вавилонците, не носи разрастване и разширение на всяка цена, както твърди популярната астрология, което означава, че носи разрастване и на раковите клетки. Това също противоречи на здравата логика. Юпитер носи разширение само когато то е полезно и свиване, пак когато е полезно, тоест, не причинява разширение, а свиване на раковите клетки. Той носи това, от което човек има най-много нужда, а не това, което човек иска. Носи мъдрост, благородство, добро здраве или подобряване на здравословното състояние, щедрост, справедливост, истина, просветление. Духовното просветление се дължи именно на него, а не на Сатурн. Меркурий не е лъжлив, нито Нептун е измамен, измамата и лъжата са под владението на Юнона и Сатурн. Юнона не символизира съпругата, а любовницата, държанката, секса без обвързване, липсата на отговорност, илюзиите, омаята, която не трае дълго. Юнона е антипод на брака и семейството, обратно на твърденията на популярната астрология.

При своите проучвания, Мейджай Асоциацията не е успяла да докаже последователността и коректността на постулатите на популярната астрология, за астро домовете, за повечето астрологични планетарни символизми, за Асцендента и за Слънчевите Революции. Нито един от тях не е издържал на проверката и не действа постоянно и последователно.

Заради популярната астрология днес е трудно да бъдат убедени хората в ефикасността на астрологията изобщо. Подобно на Светата Инквизиция, която твърдяла, че Земята е плоска и котките са дяволски изчадия, популярната астрология почива на недоказани твърдения и нейните попадения са случайни.

По тази причина, тя съществува само като средство за запълване на времето, а тези, които се уповават на нея безусловно, са хора, които не са в състояние да подложат на проверка и докажат пред самите себе си нейната достоверност. Това са лековерни души, които биха повярвали на всяка самозвана врачка и знахар, на лъжливи пророци и месии на всяка новина, която им се поднесе. Тези хора не са доказателство за ефикасността на астрологията.

Мейджай Асоциацията има амбицията за десетилетие да постави Астрологията в редиците на научните дисциплини.

Няма да ù бъде никак лесно, защото трябва да се справи с недоверие, създавано с десетилетия, да поправя реноме, подривано със столетия, не само от „научни умове“, но и от собствените си колеги.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *