Сатурн в синастрията

Сатурн в Синастрията

Posted on Posted in Мейджай Астрология

САТУРНОВИТЕ СБЛЪСЪЦИ МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ДО РАЗБИТО СЪРЦЕ

астрология-синастрия-Сатурн

Когато планета от наталната карта на един човек сключва 150 градусов ъгъл или контра-паралел с планета от наталната карта на друг човек, едно от двете неща може да се случат:

1. Ако Сатурн не е една от планетите в наталната карта, тогава е налице свръзка, която увеличава съвместимостта като всяка друга свръзка. При такива обстоятелства 150 градусовия ъгъл е Магически Ъгъл.

2. Но ако която и да е от планетите е Сатурн, тогава двете планети формират Сатурнов Сблъсък. Сатурновият Сблъсък има много различен ефект от свръзката. Сатурновите сблъсъци са изключително прецизно астрологично предупреждение, че двама души ще имат бурна връзка, или че поне един от двамата ще бъде значително разстроен от връзката.

Така, както най-добрите свръзки са формирани от Хирон, Хирон формира и най-лошите Сатурнови Сблъсъци.

Освен 150 градусовия ъгъл и контра-паралела, има два други ъгъла, които формират Сатурнови Сблъсъци. 90 градусовия и 180 градусовия ъгъл също формират Сатурнови Сблъсъци. Ако позицията на Сатурн от картата на един човек е 90 или 180 градуса спрямо планета от картата на друг човек, има Сатурнов Сблъсък.

Като цяло, Сатурновият Сблъсък е по-силен от две Свръзки, с изключение на Хироновите Свръзки.

Има прецизен рейтинг на всяка една свръзка и всеки един сблъсък, който помага да се определи доколко един Сатурнов Сблъсък може да бъде превъзмогнат. Но никой интераспект не може да бъде анулиран. Негативните (сблъсъци) и хармоничните (свръзки) интераспекти в комбинираните натални карти съжителстват едновременно и нито един от двата типа не може да анулира другия. На базата на силата и качествата на всеки един от тях, така както и тяхното съотношение, може да се определи каква ще бъде връзката и ще я бъде ли изобщо.

СБЛЪСЪЦИ И КАПТИВАЦИИ

Няколко сериозни сблъсъка са известни с тяхната способност да причиняват неприятности във всякакъв тип връзки – любовни, приятелски и бизнес асоциации. Двата най-трудни сблъсъка са Сблъсък на Разбито Сърце и Ядрения сблъсък.

синастрия-разбито-сърце-сатурн-sinastry-hearbreak-saturn

Сблъсък Разбито Сърце

Класическият Сблъсък на Разбито Сърце е Сатурн-Хироновият сблъсък или Сат/Хи Средната Точка в сблъсък с Хирон. Допълнителни Сблъсъци тип-разбито съце са Сатурнови сблъсъци с другите Романтични Планети, Венера и Нептун. Тези сблъсъци често започват с мощно привличане. Могат да държат двойката заедно с илюзията за любов, понякога с години, преди разочарованието да се появи и сблъсъкът най-накрая разбива сърцето на единия или и на двамата партньори. Често има много, по-малки сърдечни мъки по пътя им. Сатурновата личност (тази, чийто Сатурн участва в интераспекта) е по-често сърцеразбивачът, а Хироновата личност (или който участва с Романтичната Планета) често е тази, която свършва с разбито сърце. Това се случва дори когато двойката истински се обичат един друг и Сатурновата личност няма намерение да навреди. Сблъсъкът на Разбито Сърце може да бъде превъзмогнат с перфектна или почти перфектна дата на сватбата. Един Сблъсък на Разбито Сърце може също да бъде овладян от три Пепеляшкови свръзки, при някои обстоятелства.

астрология-синастрия-Ядрен-Сблъсък

Ядрен сблъсък

Сблъсък между Сатурн-Юпитер или Сат/Юп Средна Точка с Юпитер. Представлява големи различия между двамата, които никога не могат да бъдат разрешени. Често това са различия в ключови области, съставна част от начина, по който всеки човек живее живота си. Двойки с Ядрен Сблъсък често не остават дълго заедно – тези ключови различия просто не позволяват на връзката да се развива и задълбочава.

Ядреният Сблъсък най-добре се отработва чрез „Съгласяване с различията” Тъй като никога няма да има споразумение по определени въпроси, двойката трябва да се научи да приема тези различия и да се примирява с тях.

Сблъсък Невъзможна Мечта

Сблъсък между Венера и Хирон. Знак за възможно Разбито Сърце. Сякаш на двойката не ù е писано да постигне щастие.

Сблъсък Война

Сатурн-Сатурн сблъсък, може да бъде също Сат/Юп Средна Точка със Сатурн. Съгласие по каквито и да е въпроси – големи или малки, е трудно да се постигне. Двойката води битки за всичко.

синастрия-ядрен-сблъсък-разбито-сърце

Ядрен Сблъсък Разбито Сърце

Средната Точка Сатурн/Юпитер в сблъсък с Хирон. Изключително злотворен сблъсък – би могъл да подлуди и да създаде невъобразимо мъчение за Хироновата личност.

 

Сблъсък Сатурн-Веста Супер Сблъсък на Несъвместимост „Сблъсък Наранени Чувства”

Сатурновата личност може да не я е грижа особено за Вестовата личност или може да таи враждебност към нея. Сатурновата личност може да нарани чувствата на Вестовата личност като поне привидно не се интересува от нея. Почти толкова лош, колкото и Сблъсък на Разбито Сърце.

Сблъсък Сатурн-Нептун “Топка и Верига”*

Този сблъсък може да създаде у Нептуновата личност чувството, че Сатурновата личност е мъртво тегло, сериозен дренаж на време и енергия или просто безделник, мотаещ се наоколо.

Сблъсък Сатурн-Марс „Сблъсък Жестокост”

Взаимна нетърпимост. Аспект на Класически Разкол. Силен Антагонизъм. Сатурновата личност изважда най-лошото от Марсовата личност. Марсовата личност може да чувства понижено ниво на енергията си, когато наоколо е Сатурновата.  Двамата може да бъдат толкова жестоки помежду си, когато са ядосани, че може да е трудно да се поправи стореното.

Сблъсък Сатурн-Плутон “Сблъсък на Титани”

Може да бъде разбивач на връзки. Може да доведе до кралски битки при всяко несъгласие. Двойката се държи толкова разрушително по време на пререкания, че възстановяването на връзката и прошката може да са трудни.

Сатурн/Хирон Средна Точка със Слънце или Земя “Окови Разбито Сърце”

Държи хората заедно, но може да доведе  до Разбито Сърце.

Други Сатурнови Сблъсъци

Всички Сатурнови Сблъсъци създават стрес във връзката. За неизброените тук може да се ориентирате по Планетарния Символизъм, за да си помогнете в интерпретацията.

Каптивации в Астрология на Влъхвите

синастрия-каптивацииКогато Сатурнова Планета* на един човек формира свръзка или сблъсък със Слънцето, Луната (ако точният час на раждане е известен), Венера, Юпитер, Нептун, Хирон или Земята на другия човек, Сатурновата личност има огромен контрол върху другия човек. Това положение е наречено Каптивация, където Сатурновия човек е наречен „Трапер”, а другия човек е наречен „Пленник”. Каптивации, формирани от планетарни свръзки не са сблъсъци, които са показател за някаква форма на несъвместимост. Всички Каптивации показват  власт или спойка, но не потенциал за сродна душа или щастие. Те държат двамата заедно, понякога изглежда дори против волята на Пленника. Пленникът често се чувства именно пленен, или че не може да живее без Трапера. Каптивациите дават на Трапера надмощие във връзката.

Каптивациите действат различно, когато има Сатурнов Баланс. Тогава има Взаимна Каптивация, която не е като Едностранната Каптивация. Взаимната Каптивация държи двама души заедно – колко здравословно или нездравословно е това, зависи от индивидуалните рождени карти и другите Свръзки и Сблъсъци, които двойката има в синастричната карта.

*Сатурнови Планети са Сатурн и неговите средни точки, Седна и нейните средни точки и Сафо.
Важно изключение: Сафо не каптира планети на партньора. Сафо е каптирана от другите Сатурнови планети. Едни от най-силните Каптивации в синастрията са когато Сатурнова Планета на единия партньор аспектира Сафо на другия партньор.

Сексуални Каптивации

Каптивациите са Сексуални, когато има също Юнонови Сексуални Свръзки в картата на двойката. Сексуалните Каптивации създават изключителна сексуална интензивност, придружена от дисбаланс на силите, освен ако няма Сатурнов Баланс. Могат да създадат отчаяни мании и да бъдат много разрушителни. Всякакви видове негативни сценарии могат да се разиграват със сексуални или други сериозни Каптивации.

Емоционални Каптивации

Емоционална Каптивация се създава когато Сатурн на един човек (или неговите Средни Точки Сатурн-Хирон или Сатурн-Юпитер) правят свръзка или сблъсък с Романтична Планета на друг човек (Хирон, Венера или Нептун). Емоционалните Каптивации са Сатурнови окови, с прибавен емоционален елемент.

Списък на известни личности с Каптивации и Емоционални Каптивации

Тук има списък на някои знаменитости с Каптивации. В някои примери може да се види, че Каптивациите могат да доведат някои хора до отчаяни или крайно саморазрушителни решения, които може би иначе не биха направили.

Анжелина Джоли и Брад Пит Защо Пит зарязва жена си Дженифър Анистън заради Джоли? Сатурн на Джоли каптира Нептун на Пит в гео.

Бил Клинтън и Моника Люински Защо Моника позволява да бъде използвана така егоистично от Клинтън? Бил Клинтън има каптивация на две нива върху Слънцето на Моника, както и с нейната Венера в хелио ширините.

Принц Чарлс и Камила Паркър-Боулс Защо Камила посвещава по-голямата част от живота си на мъж, който я зарязва веднъж и за който мисли, че никога няма да притежава? Сатурн-Хирон Средната точка на Чарлс каптира Нептун на Камила в деклинациите.

Защо Принц Чарлс пренебрегва младата си жена и се връща постоянно при старата си любовница, предизвиквайки кралски скандал?

Сатурн-Хирон средната точка на Камила каптира Земята на Принц Чарлс в хелио.

Доналд и Мелания Тръмп Защо Доналд превъзмогва неохотата си да се ожени отново? Мелания каптира Слънцето и Венера на Тръмп в деклинациите и Хирон в хелио ширините.

Крал Едуард VIII и Уолис Симпсън защо кралят на Англия абдикира от трона си, за да се ожени за два пъти развеждана жена без благородно потекло?

Сатурн-Хирон Средната точка на Симпсън каптира Слънцето на Едуард в гео и нейният Сатурн каптира неговата Венера в хелио.

Елизабет Тейлър и Еди Фишър Защо Тейлър, наскоро след овдовяването си,  открадва мъжа на приятелката си, Деби Фишър? Еди каптира Юпитер на Лиз трансдименсионално (и в гео, и в хелио) и нейната Венера в хелио; Лиз каптира Юпитер на Еди в хелио.

Елвис Пресли и Присила Пресли защо Пресли, вече популярна звезда на 24, се влюбва толкова в 14 годишната Присила, че след като се среща с нея 6 месеца, убеждава родителите ù да я оставят да се премести да живее при него когато е на 16 и се жени за нея когато става на 21? Сатурн на Присила каптира Юпитер на Елвис в хелио.

Дженифър Лопес и Марк Антъни Защо Антъни изоставя красивата си жена (кралица на красотата) и две малки деца заради Лопес? Лопес каптира Венера на Антъни в гео и Веста в хелио.

Джон Ф. К. Кенеди & Каролин Бесет Кенеди Още една двойка, при която сякаш не могат да живеят един без друг, въпреки че бракът им е бурен и нещастен и приключва с трагедия. Сат-Хи средната точка на JFK  каптира Венера на Каролин в гео.

Джон Ленън и Йоко Оно Двойка, при която отново изглежда, че не могат да живеят един без друг, въпреки че връзката им е проблематична. Йоко каптира Хирон на Ленън в гео и неговата Венера трансдименсионално, Ленън каптира Нептун на Йоко в хелио.

Джони Деп и Ванеса Паради Какво помогна на дългогодишния заклет ерген да се кротне задълго? Паради каптира Слънцето на Деп

Риана & Крис Браун защо Риана се завърна при Крис Браун, въпреки физическото насилие, което той е упражнил над нея? Сатурн на Браун каптира Нептун на Риана в гео и нейния Юпитер в хелио; пак в хелио, Сатурн-Юпитер средната точка на Браун каптира Венера на Риана.

Уорън Бийти и Анет Бенинг Друг дългогодишен заклет ерген, който най-накрая създава семейство. Бенинг каптира Юпитер на Бийти в гео и Нептун в хелио.

Уитни Хюстън и Боби Браун Защо Уитни остава омъжена толкова дълго за Браун, след като бракът им е толкова разрушителен за нейния живот и кариера? Боби Браун прави каптивация на две нива (в дължините и деклинациите) на Юпитер на Уитни в гео.

Очевидно никога не съществува само една причина хората да правят избора си. Но все пак, тези примери служат за илюстрация на концепцията за Каптивациите, което може да помогне да се обяснят определени постъпки и връзки, иначе необясними при използването на традиционна астрология.

Каптивациите могат да са взаимни

От по-горните примери се вижда, че това често се случва. Взаимните каптивации могат да балансират силите във връзката, с ключовите предупреждения, отбелязани по-горе.

Дали каптивациите винаги са лоши?

Каптивациите дават на Трапера надмощие във връзката. Ако Траперът е почтен и зрял човек, обича истински и безкористно Каптирания, и двойката има солидни свръзки на сродните души, и много малко или никакви сериозни сблъсъци, тогава Траперът ще има по-голямо влияние, но вероятно то няма да е токсично. В такъв случай, двойката може да бъде наричана Каптиватор и Каптиран.

Ако Траперът е неетичен, незрял, не обича безкористно каптирания, ако двойката има слаби или никакви свръзки на сродни души, ИЛИ има токсични сблъсъци – внимавайте!

Ако ВИЕ сте Траперът/Каптиваторът, бъдещето на връзката зависи от вашата мъдрост и човеколюбие. Ако истински обичате този човек и искате само най-доброто за него, всичко може да върви чудесно. Ако съзнателно или несъзнателно и многократно използвате влиянието си срещу Каптирания, рано или късно той вероятно ще поиска да се измъкне.

Ако ВИЕ сте Каптирания,моля, не се опитвайте да пропускате написаното дотук като нещо, което не ви касае. Дължите го на себе си да бъдете честни пред самите вас. Каптивациите са само едно от лицата на връзката, но са важни в това, че изкривяват начина, по който Каптирания вижда връзката. Ако имате връзка, която озадачава или дори разстройва семейството и най-близките ви приятели, моля, разгледайте нещата в светлината на тази информация и предприемете каквото е необходимо за вашето оцеляване и добруване.<a name=“сатурнов баланс“></a>

Сатурнов Баланс в Астрология на Влъхвите

Всички сблъсъци, които включват Сатурн, могат да създадат дисбаланс на силите във връзката, освен ако няма  Сатурнов Баланс. Сатурновия Баланс се определя чрез преброяване на Сатурновите свръзки и сблъсъци на двойката в синастричната карта. За Сатурнов Баланс, номерът на Сатурновите Аспекти, където Човек А е Сатурновата личност, трябва да е приблизително еднакъв на номера на Сатурновите Аспекти, в които Човек Б е Сатурновата личност. Това създава баланс между двамата – така, че всеки един от двамата има власт над другия, но никой не притежава пълен контрол. Ако аспектите не са в баланс, пропорционалното съотношение на аспектите, в които Човек А е Сатурновата личност спрямо аспектите, в които Човек Б е Сатурновата личност ще покаже относителния баланс на власт, съществуващ във връзката.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *