Меню Затваряне

Средни точки или Мидпойнти

Средната точка или мидпойнт, представлява средата на разстоянието между две планети, измерено в градуси.

астрология-натална-крата-средна-точка-мидпойнт
Зодиак 12
Зодиак 7

Всеки две планети в наталната карта, независимо от тяхната позиция и разстояние една от друга, имат близка средна точка, която е точно по средата на разстоянието помежду им, по късата дъга на зодиакалното колело и далечна средна точка, която е точно по средата на разстоянието помежду им, по по-дългата част на дъгата на зодиакалното колело. Близката и далечната средни точки имат еднаква сила, тъй като прожектират една към друга влиянието си. Те действат точно както планетите. Както планетарните аспекти, влиянието им зависи от това на коя двойка планети принадлежат: комбинира се и се смесва символизма на двете астро тела, за да се извлече символизма на средните точки. Ключови мидпойнти за тълкуване на натална карта, синастрия и прогнози, са двата мидпойнта Сатурн/Юпитер и Сатурн/Хирон. Заедно със Сатурн, те показват предизвикателства за преодоляване, пречки, спънки, грешки, лошо представяне, лош прием от другите и т. н. Тези два мидпойнта формират някои от най-лошите сблъсъци в синастрията и някои от най-проблематичните транзити и прогресии в персонализираните и универсалните прогностични хороскопи.

В гео деклинациите и хелио ширините на наталната карта, средната точка на всеки две планети се намира точно по средата на разстоянието между две планети:

астрология-натална-крата-средна-точка-мидпойнт
Мидпойнтите винаги са двойка противоположни една на друга точки. Двете имат еднаква тежест, при тълкуването на аспектите, които правят. Така изглеждат близките мидпойнти в Мейджай астро картата (използван е мидпойнта Сатурн/Юпитер, отбелязан на картата с hj):

Зодиак 12 + Гео Деклинации и Хелио ширини – близък мидпойнт

Зодиак 12 + Гео Деклинации и Хелио ширини – далечен мидпойнт

Зодиак 7 + Гео Деклинации и Хелио ширини – близък мидпойнт

Зодиак 7 + Гео Деклинации и Хелио ширини – далечен мидпойнт

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

RSS
Последвайте чрез Email